Stoffel Vandoorne reed net als Verstappen een sublieme race en eindigde voor de tweede Grand Prix op rij op de zevende plaats. Dit keer op een circuit dat de McLaren auto minder goed ligt gezien de lange rechte stukken, en ook in een rechtstreeks duel met Alonso, die op zijn waarde geklopt werd. De Spanjaard pakte zelfs geen punten

Ik kan met zekerheid zeggen dat dit mijn beste race is uit mijn carrière, verklaarde Vandoorne na de race. Ik was meteen competitief vanaf de eerste training en die lijn trok zich door tot en met de race.

Om hier zevende te eindigen is werkelijk fenomenaal. De goede start die ik had hielp wel, en de voorsprong die ik op de super zachte band kon uitbouwen en opzichte van de Williams bolides was ook een bonus die noodzakelijk was.

We hadden beter een ronde eerder gaan pitten, maar gelukkig kon ik me na mijn pit exit nog net langs Stroll en Massa wringen. Had ik dat niet gedaan het het op het einde misschien een heel ander verhaal geweest.

Op de zachte band was het iets lastiger om mijn voorsprong te behouden, maar in tegenstelling tot diegenen achter me kon ik beter mijn banden sparen en op het laatst alsnog wegrijden. Force India en Williams waren ook competitief, dus ben ik heel blij dat ik voor Ocon, Massa en Stroll kon blijven. Die kleine voorsprong op Stroll behouden was het lastigste aspect van de race.

Als we zo’n resultaat kunnen behalen in Maleisië kan ik niet anders dan met enthousiasme uitkijken naar Japan. Als het hier kan moeten we op Suzuka ook een sterke race kunnen rijden, besloot Vandoorne.

Vandoorne springt nu over Alonso en Magnussen naar de veertiende plaats in het WK.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!