Voor de eerste keer dit seizoen werd Max Verstappen uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’. Fans brachten tijdens de Grand Prix van Spanje wereldwijd hun stem uit, waarvan de Nederlander er uiteindelijk de meeste vergaarde.

Gestart vanaf de vierde positie, wist Max in de eerste ronde een plek te winnen. Beide Mercedessen waren tijdens de race ongenaakbaar, maar de Nederlander wist beide Ferrari’s met strakke stuurmanskunsten voor te blijven. Na een foutloze race scoorde Max daarmee zijn tweede podium van 2019.

Het was een goede wedstrijd, laat Max na de race in Barcelona weten. Ik had een goede start, maar het was hectisch in de eerste bocht. Toen ik Vettel en de Mercedessen samen de eerste bocht in zag duiken, hield ik me in, waardoor ik weer goed zat voor bocht drie. Ik kon buitenlangs voorbij aan Sebastian en zo van P5 terug naar P3. Dat was goed, want uiteindelijk vormt dat wel je wedstrijd. Hierna kon ik mijn eigen ritme rijden.

Ondanks dat Mercedes wederom oppermachtig was, is Verstappen positief: De Mercedessen waren vandaag te snel, maar dat wist iedereen wel denk ik. Ik kon mijn eigen race rijden en we waren competitief. De snelheid was goed en ik ben blij om op het podium te staan. We kunnen daarnaast weer een mooi aantal punten bijschrijven.

Bron: Verstappen.nl

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!