Jos Verstappen behoort tot een half dozijn kandidaten voor het tweede stoeltje in het F1 team van Jaguar. Eerste rijder Mark Webber is al zeker van een voortzetting van zijn loopbaan bij de Britse renstal.

De Australi�r haalde dit jaar zeventien van de achttien WK-punten binnen. Het ene andere punt kwam op naam van de Brit Justin Wilson die na 11 races Minardi verliet om de tegenvallende Braziliaan Antonio Pizzonia te vervangen. Wilson kreeg na afloop van de Japanse Grand Prix nog geen zekerheid over een vervolg.

De Duitsers Heinz-Harald Frentzen en Nick Heidfeld (beiden van Sauber), de Oostenrijker Alexander Wurz (McLaren testteam), de Canadees Jacques Villeneuve (BAR) en de Nederlander Verstappen (Minardi) hebben hun interesse getoond.

Het begeleidingsteam van de Limburgse coureur heeft van Jaguar al foto’s en tekeningen ontvangen van Jaguar met diens sponsors Trust, Muermans en Halfords en andere erop aangebracht.

Jaguars teamleider Tony Purnell zei dinsdag in Londen dat een deel van de kandidaten zal worden getest. “Alle kandidaten voor ons team hebben financi�le ruggesteun’‘, zei hij. “Van belang is ook wat onze eigen sponsors zullen doen. Er is veel gaande. Binnen twee maanden vallen belangrijke beslissingen.’‘

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter