Voor het eerst dit seizoen is Max Verstappen tijdens een grand prix uitgevallen. Max maakt behoorlijke indruk, door tijdens de race op een gegeven moment op de tweede positie te rijden. Max was op weg naar een zekere zesde plek maar eindigde puntloos vandaag omdat hij zijn Toro Rosso voortijdig met technische problemen aan de kant moest zetten.

Het is een teleurstellend resultaat. Niet alleen voor mij maar ook voor het team, want we hadden hier veel punten kunnen scoren. De race was goed voordat we motorproblemen kregen: ik volgde de mannen voor me, en we hadden vijfde of zesde kunnen worden, want van achteren was er geen druk. Ik had dus volledige controle over mijn positie. In dat opzicht was het was een zeer eenzame race. Later zagen we dat de mensen voor ons nog problemen kregen met de banden, dus wie weet had er nog wel meer in gezeten, want bij mij was er niets aan de hand met de banden. En toen hield de motor ermee op. Het probleem diende zich echter niet al ver van tevoren aan, vertelde Max op zijn officiële website : Toen ik uit bocht 13 kwam, voelde ik dat het niet helemaal goed zat, en vlak daarna viel ik uit. Daarvoor had ik helemaal geen problemen. Maar ja, dat is racen: het is een mechanische sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren.



Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!