Max Verstappen is in Nederland genomineerd voor de titel sportman van het jaar. De andere genomineerden zijn Dorian van Rijsselberghe, Ferry Weertman, Tom Dumoulin en Sven Kramer.

De sportman van het jaar wordt gehuldigt met de Jaap Eden-trofee.

Een vakjury bestaande uit oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband, voormalig rolstoeltennister Esther Vergeer, oud-schaatsster Marianne Timmer, voormalig technisch directeur van NOC*NSF Charles van Commenée, voetbaltrainer Guus Hiddink, sportjournalisten Hans Klippus en Ewoud van Winsen bepaalde onder leiding van voorzitter Jeroen Bijl (manager topsport NOC*NSF) de nominaties.

Het Sportgala 2016 vindt plaats op woensdagavond 21 december in de RAI in Amsterdam.

Sporters brengen hun stem dan uit op de genomineerde sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan samen voor de overige 50 procent.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.