De sponsors van Jos Verstappen tekenen komende dinsdag op Silverstone een verbintenis voor de duur van ��n jaar met de Britse F1 renstal Jordan.

De contractvoorwaarden zijn gistermiddag per e-mail bevestigd aan de sponsors Trust en Muermans Vastgoed. Kort voor het verstrijken van het ultimatum (gistermiddag vijf uur), waarin de sponsors eisten dat een principe overeenkomst zou worden nageleefd, liet teambaas Eddie Jordan weten dat alles in kannen en kruiken is.

“Een pak van mijn hart. Het was reuze spannend en er is over en weer flink wat blufpoker gespeeld. Uiteindelijk kwam de verlossing tussen vier en vijf uur ‘s middags’‘, aldus Michel Perridon, die samen met Verstappens manager Raymond Vermeulen de onderhandelingen voerde.

De Rotterdamse zakenman verwacht verder geen nieuw oponthoud, na een vermakelijke week waarin door de geldschieters en het management van de Limburger tot twee keer een ultimatum werd gesteld om de slepende onderhandelingen uit het slop te halen.

Vooral de fans van Jos Verstappen lieten blijken massaal mee te leven met de toekomst van de ervaren coureur (108 Grand Prix’). Dagenlang overschreed het aantal bezoekers van diens website de 200.000. Enkele fans trokken gisteren naar het hoofdkantoor van sponsor Trust om daar hun steun aan Verstappen te betuigen.

Het e-mailbericht van Jordan vormt voor Perridon de basis van alle afspraken. Juristen moeten nog wel die afspraken in een contract neerleggen. “Maar op dat punt verwacht ik geen problemen meer. Dinsdag gaan we tekenen. Ik heb Eddie na vijf uur nog even telefonisch gesproken en sfeer was ook meteen goed. Zand erover. We gaan er een mooi jaar van maken.’‘

De spanning in de onderhandelingen liep gisteren nog even hoog op toen Verstappens sponsors zich dreigden terug te trekken uit de onderhandelingen. “Ik heb het met mijn directie, met mede sponsor Har Muermans en ook met Jos besproken: als we geen akkoord zouden bereiken, dan zouden we er echt definitief mee stoppen. In dat opzicht hebben we niet gebluft, we waren echt bloedserieus.’‘

Verstappen zal vermoedelijk medio februari de eerste meters in de EJ 14 afleggen op het circuit van Silverstone, de thuisbasis van Jordan.

Bron: AD

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter