Richard Verschoor maakt het komende weekend op Spa zijn GP3-debuut met MP Motorsport. De 17-jarige KNAF Talent First-coureur keert daardoor terug bij het team waarvoor hij in 2016 tweevoudig Formule 4-kampioen werd. Verschoor neemt de plaats in van Dorian Boccolacci, die met MP naar de Formule 2 promoveert.

Verschoor begint aan de GP3 Series na anderhalf seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en succesvolle uitstapjes in de Nieuw-Zeelandse Toyota Racing Series. De coureur uit Benschop debuteerde in 2016 met een knal, toen hij zowel de Noord-Europese als Spaanse Formule 4-titel wist te veroveren. Ook dat deed hij samen met MP Motorsport.

Het is geweldig dat ik weer een stap hoger op de autosportladder mag zetten, aldus Verschoor. De GP3 Series is een uiterst competitieve klasse, die op Grand Prix-weekenden voor het oog van de Formule 1-teams rijdt. Dat ik weer voor MP ga rijden, voelt als thuiskomen. Spa is bovendien het mooiste circuit voor mijn GP3-debuut: het is niet alleen een geweldige baan, maar het wordt een fantastische ervaring om voor bomvolle tribunes met Nederlandse fans te rijden.

Het is fijn om Richard weer in het team te hebben
, vindt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. We hebben vele triomfen samen gevierd en we zijn vast van plan om daar succes in de GP3 aan toe te voegen. Het valt prachtig samen: Dorian Boccolacci grijpt met ons zijn kans in de Formule 2, en Richard kunnen we zo een welverdiende promotie laten maken. En dan ook nog voor een ‘thuispubliek’ op Spa!

Verschoor blijft ook in de GP3 de steun genieten van de KNAF en zijn sponsors Mr Fill, VKV Groep, VMT, Mirraceline.nl en Oliegraphics. We zijn heel blij met de kans die Richard krijgt om zich weer een niveau hoger te laten zien, zegt Maarten van Wesenbeeck, die het KNAF Talent First-programma coördineert namens de nationale autosportfederatie. We steunen Richard al sinds zijn tijd in de karts en kijken met tevredenheid naar de stijgende lijn die hij sindsdien heeft neergezet. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich de GP3 snel eigen zal maken.

De GP3-teamgenoten van Verschoor worden Niko Kari uit Finland en Devlin Defrancesco uit Canada.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter