Een Iers consortium, met aan het hoofd Merrion Capital, heeft 49,9% van de aandelen van het Jorden F1 team overgekocht van Warburg Pincus. Teambaas Eddie Jordan behoudt de overige aandelen, en was verheugd met de nieuwe aandeelhouders:

“Ik wil de nieuwe partners van Merrion warm ontvangen en ik ben erg tevreden met deze stabiele basis om het team naar nog fantastischere overwinningen te leiden en met volle trots de Ierse vlag te kunnen zwaaien in Formule 1.”

John Conroy van Merrion Capital liet het volgende weten over de aandelendeal:

“De nieuwe investeerders werden aangetrokken door Jordan’s bewezen vermogen om races te winnen in een van de meest competitieve sporten, en door de levendige cultuur van het Jordan merk en Eddie Jordan zelf.”

Merrion wou wel niet kwijt voor hoeveel de aandelen van de hand zijn gegaan. Maar in 1998 werd er ongeveer 40 miljoen pond voor op tafel gelegd.

Het Jordan team heeft momenteel 13 punten kunnen scoren en Fisichella heeft zelfs een overwinning in de wacht kunnen slepen. Jordan staat echter op een voorlaatste plaats in het constructeurskampioenschap.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter