Nog voor het einde van dit jaar kwam Scuderia Toro Rosso met een flinke verrassing; Jaime Alguersuari en Sebastien Buemi moesten wijken voor Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne.

Daniel Ricciardo, die eerder dit jaar al zijn Grand Prix-debuut mocht maken via HRT, heeft mede daardoor wat ervaring achter de rug. Dat verschil in ervaring veroordeeld Jean Vergne tot een inhaalslag: Daniel heeft namelijk al elf races gereden, dus hij weet al wat er allemaal moet worden gedaan in een weekeinde. Hoe je je auto prepareert voor de race. Gelukkig hebben we eerst nog de wintertests voor de boeg voordat we gaan racen, zodat ik het een en ander van hem kan afkijken

De Fransman Jean-Eric Vergne dankt zijn F1-zitje vooral aan de indruk die hij maakte op de ‘decisionmakers’ van Red Bull Racing tijdens de young driver test op Abu Dhabi. Daarvoor had Vergne ook al samengewerkt met Toro Rosso tijdens de laatste vier Grand Prix om er op vrijdag te testen voor het team.

Ik weet dat ik veel te leren heb en ik hoop snel veel op te steken. Ik ben me bewust dat het zwaar wordt, maar over het algemeen pas ik me rap aan. Dat was in elke klasse tot nu toe het geval. De Formule 1 is anders, van een ander niveau, maar ik heb wel vertrouwen, aldus de Fransman die de jongste is van de drie [Fransen], die volgend jaar op de grid staan.