Daniel Kvyat beleefde een zeer sterk kwalificatiedebuut in Melbourne. De 19-jarige Rus wist drie Formule 1-kampioenen (Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Jenson Button) achter zich te laten en stuurde zijn Toro Rosso na een keurige achtste plek.

Het was een goede kwalificatie. Ik was keihard aan het stampen, maar voelde helemaal geen druk. Het is echt een goed gevoel, aldus de Formule 1-debutant tegen Autosport.com. Als je drie of vier weken geleden tegen me had gezegd dat we op de zesde of achtste plek zouden staan dan was ik erg blij geweest. Het is een verrassing, een erg positieve. Ondanks het goede resultaat wist Kvyat zijn Toro Rosso niet uit de muur te houden. In bocht 11 en 12 had de coureur last van aquaplaning, waardoor hij in de muur schoot. Ik reed over de witte lijnen en had ineens flink veel overstuur. Niet echt mijn schuld, die dingen gebeuren.

Teamgenoot Jean-Eric Vergne was niet verbaasd over de snelheid van de Toro Rosso. Ik wist dat als alles goed zou zitten, we een sterke bolide zouden hebben. In de winter zei ik al dat we een goede auto hadden, zei de Fransman na de kwalificatie. Als ik terugkijk op mijn ronde in Q3 baal ik een beetje van gele vlaggen, omdat ik gas los moest laten verloor ik vier tienden. Met die tijd eraf had ik misschien op de vierde plek gestaan. Maar ik ben nog steeds blij met de zesde stek.