Het team van Lotus maakte een uiterst beroerde kwalificatie mee in Australië. Beide coureurs wisten niet verder te komen dan Q1, en vertrekken morgen vanaf de 20ste en 22e plek. Volgens Romain Grosjean en Pastor Maldonado zijn de problemen met de auto anders dan waarmee ze te kampen hadden in Bahrein. Tijdens alle drie de vrije trainingen hadden ze te maken met motor, elektriciteit- en remproblemen.

We hebben alle problemen opgelost, maar elke dag lijken er weer anderen voor terug te komen. We moeten nu gaan ondervinden of de auto helemaal klaar is, aldus Maldonado. Het gaat eigenlijk puur om de motor, en niet over de auto zelf. We weten ook niet waar we nu staan, omdat we nog geen moment voluit hebben kunnen gaan.

De Fransman Romain Grosjean denkt dat dit de gevolgen zijn van het laten schieten van de testdagen in Jerez de la Frontera. Soms is het iets met de motor, dan weer met de ERS, dan weer met de ‘brakes-by-wire’. Dit zijn problemen die je tijdens het testen moet hebben, maar er waren teveel andere dingen die ervoor zorgden dat we dit over het hoofd zagen, aldus de Fransman. Grosjean voegde daaraan toe dat het team nu weet waar ze het probleem moeten zoeken.