Vergne maakte afgelopen week bekend dat hij volgend jaar niet meer in actie zal komen voor het team van Toro Rosso. De Fransman wordt na drie seizoenen vervangen door Carlos Sainz Jr.

Omdat er geen vrije stoeltjes zijn in de Formule 1, hoopt Vergne volgend jaar aan de slag te kunnen in de IndyCar-series. Natuurlijk lijkt Caterham een optie, maar het is maar afwachten of er een koper komt voor het team en of die nieuwe eigenaar kiest voor talent of paydrivers.

Vergne zelf zegt overigens vrede te hebben met zijn vertrek bij Toro Rosso, ook al heeft de 24-jarige coureur met een totaal van 22 punten een sterk seizoen achter de rug. In de drie jaar dat de Fransman reed voor het zusterteam van Red Bull Racing, werd hij maar een keer verslagen door zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo.

Ondanks het feit dat Vergne nog nooit op een oval geracet heeft, verwelkomt Vergne de uitdagingen die een overstap naar de IndyCar met zich mee zouden brengen.

Bij een eventuele overstap naar de IndyCar-series zou Vergne in de voetsporen treden van Sebastien Bourdais. De landgenoot van Vergne kwam eerder ook al uit voor Toro Rosso in de Formule 1, maar rijdt tegenwoordig voor KV Racing in de IndyCar-series.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!