Norbert HaugAls er over de wereldtitel van dit jaar wordt gepraat, komen de namen Ferrari, Williams, Michael Schumacher en Montoya altijd als eerste en meestal als enige kandidaten omhoog.
Daar is vice-president van Mercedes Motorsport Norbert Haug het niet mee eens. Volgens Haug moet men McLaren-Mercedes en Kimi Ra�kk�nen maar niet vergeten…

“We hebben ons ‘pakket’ overal verbeterd en ik denk dat het kampioenschap wijd open blijft, ook voor ons. Natuurlijk blijft Michael Schumacher ons referentiepunt,” zei Haug. “Voor mij is hij nog steeds favoriet voor de titel, maar ik geloof dat we hem kunnen verslaan. Kimi eindigde zeven maal op het podium, wat meer is dan wat vele andere rijders gepresteerd hebben. Hij zou nog tweemaal meer op het podium ge�indigd kunnen hebben in Spanje en in Canada, zonder zijn foutjes in de kwalificatie. In de Nurburgring reed hij aan de leiding voor z’n motor het begaf. Kimi heeft bewezen competitief te zijn op alle types van circuits. Dat is een noodzakelijke kwaliteit om op de wereldtitel te azen.”

Bij Ferrari is Michael Schumacher hoogst waarschijnlijk de enige die voor de titel meedoet. Bij McLaren heerst er zeker dezelfde situatie. David Coulthard staat heel ver achter zijn teamgenoot en zeker achter de leider in de stand, Schumacher. Ook al is de Schot mathemathisch nog niet uitgeschakeld, hij heeft toch 30 punten achterstand.
Tweede rijder bij Ferrari, Rubens Barrichello, heeft 22 punten achterstand op zijn teamgenoot, dus is er ook weinig kans. Er zijn nog maximaal 40 punten te verdienen dit seizoen.
Het wordt dus wel gezegd dat Coulthard en Barrichello een beetje een teleurstellend seizoen doormaken.

DC, wat heb je nog in je mars?Haugs antwoord daarop:

“Ik ga niet akkoord met dat soort kritiek. David had een hele goede race in Silverstone en ook in Duitsland. Hij eindigde pas vijfde in de Britse Grote Prijs, maar hij was na Barrichello de snelste man tijdens de race.
David is een uitstekend rijder die niet veel geluk heeft dit jaar. Hij had vele technische problemen en incidenten waar hij geen schuld trof.
Wat Rubens betreft, begrijp ik de kritiek over hem ook niet. Rubens deed vorig jaar uitstekend werk voor Ferrari, en hij is dit seizoen nog hetzelfde aan het doen. Hij heeft ook niet veel geluk…”

En dan een belangrijke vraag, waarop Haug een beetje laat uitschijnen dat de McLaren MP4/18 nooit aan de start zal komen. Is de MP4/18 het ultieme wapen om de titel te winnen?

“We zullen beslissen of we hem dit jaar zullen gebruiken, na de private testsessie in Monza, begin september. De MP4/18 heeft een uitstekend potentieel en als we hem dit jaar niet kunnen gebruiken, zal het een heel goede basis zijn voor de auto van volgend jaar. En we hebben een wagen tot onzer beschikking, die vorig jaar hard bekritiseerd werd, maar dit jaar kan meevechten voor de titel.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter