Stoffel Vandoorne heeft al aanvaard dat het onvermijdelijk zal zijn dat McLaren Honda nog nieuwe gridstraffen zal ontvangen gedurende het seizoen. De West-Vlaming kreeg zijn eerste gridstraf in Rusland, toen hij voor sommige motoronderdelen al aan zijn vijfde element zat van het seizoen. Daarna volgden nog meer ongeautoriseerde veranderingen in Spanje, waarna hij dus als laatste van start moest gaan.

Ook al gaat de betrouwbaarheid van de Honda motor er op vooruit, Vandoorne weet dat hij sowieso nog straffen zal moeten slikken dit jaar, want no way dat al die onderdelen het uithouden voor de rest van het seizoen. Aangezien vanaf dit jaar het ook niet meer toegelaten wordt om alles te vervangen wanneer één element het begeeft kan hij ook op die manier straffen in andere weekends niet meer ontwijken.

Dat is helaas zoals het nu is, maar daar kunnen we niets aan veranderen. We wisten bij de start van het seizoen al dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat we in deze situatie terechtkwamen. Maar dat het zo snel zou zijn had niemand verwacht.

Ik probeer er weinig aandacht aan te geven, want er is toch niks aan te doen. Ik kan hier beginnen mokken als een klein kind, maar eerlijk, waar gaat me dat brengen? Ik moet gefocust blijven op het mee verbeteren van de wagen, en dat gaat ook vanaf de laatste plaats op de grid. Het gaat meer om de prestaties van de wagen en mezelf dan het uiteindelijke resultaat.

Ik geloof niet dat iemand binnen het team had verwacht dat het zo moeilijk zou zijn. Na een samenwerking van twee jaar met Honda zou je verwachten dat het beter zou lopen dit jaar, en niet dat we achteruit zouden gaan ten opzichte van 2016. We weten niet wat er misgelopen is. De resultaten zijn absoluut niet wat we willen. Maar nogmaals, er is weinig wat ik er persoonlijk aan kan doen, dus ik blijf me ten volle focussen op het rijden en het verbeteren van de wagen. Met deel twee van de nieuwe updates in Monaco hoop ik dat we opnieuw een stap voorwaarts kunnen zetten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!