Jenson Button zal in Monaco opnieuw achter het stuur plaatsnemen voor McLaren aangezien Fernando Alonso deelneemt aan de Indianapolis 500, die eveneens zondag plaatsvindt.

Button had allicht niet verwacht nog terug te keren in de sport na de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar, toen hij GP 305 afwerkte. Toch wordt dat komende zondag dus 306. De bijzondere omstandigheden in verband met Alonso geven hem de kans om nog eenmaal te schitteren op zijn “tweede thuisbaan”. Dat schitteren valt natuurlijk nog te bezien, maar desalniettemin keert Button met opgeheven hoofd terug naar de paddock van Monaco, mede doordat McLaren opnieuw een aantal upgrades meebrengt.

Het voelt lichtjes surrealistisch dat ik opnieuw in de cockpit plaats mag nemen voor de Grand Prix van Monaco, verklaarde Button in de voorbeschouwing van zijn team McLaren.

Wanneer ik het telefoontje kreeg van Eric was er geen moment van twijfel. Het was een unieke kans om te grijpen. Ik kijk er naar uit om opnieuw achter het stuur te kruipen voor één van de meest opwindende races op de kalender.

Hoe ervaren Button dan ook mag zijn, er wacht hem een moeilijke taak komend weekend. Monaco is sowieso al onvoorspelbaar en moeilijk genoeg als een circuit, maar als je dan ook nog eens achter het stuur moet kruipen zonder een meter gereden te hebben in een Formule 1 bolide dit jaar, dan wordt het nog lastiger. Button blijft optimistisch.

Monaco is werkelijk uniek op alle aspecten en je moet een heel specifieke afstelling vinden om het waar te kunnen maken op zondag. Het is er altijd een uitdaging, voor elke rijder, maar ik kijk er enorm naar uit. Ik mag dan misschien nog geen meter gereden hebben dit jaar in de MCL32, toch voel ik me goed voorbereid. Uiteraard ken ik het circuit goed en ik heb ook aardig wat werk in de simulator gedaan.

Aan de fysiek zal het alleszins niet liggen. De Brit heeft een enorm gezonde levensstijl en is nog steeds voortdurend aan het trainen voor triatlons. Button zal bijgevolg even fit of misschien zelfs fitter in de wagen stappen dan alle andere rijders.

Ik ben nog steeds even fit als voorheen, en ik train zelfs nog meer dan vroeger met al die triatlons die er aan komen. Ik kijk ernaar uit om opnieuw samen te werken met het team, en aangezien ik ditmaal aan de andere kant van de garage plaatsneem zal ik mijn best doen om Fernando’s wagen heelhuids aan de finish te krijgen!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!