Stoffel Vandoorne heeft indruk gemaakt tijdens zijn eerste kwalificatiesessie in de Formule 1. De Belg kwalificeerde zich op het Bahrain International Circuit als twaalfde en was daarbij meteen sneller dan teamgenoot Jenson Button.

Vandoorne kreeg voor Q1 de beschikking over twee setjes superzachte banden. De vervanger van Fernando Alonso deed daarmee wat hij moest doen en eindigde het eerste deel van de kwalificatie op de vijftiende plek en plaatste zich daarmee voor Q2. Voor het tweede deel van de kwalificatie kreeg Vandoorne maar de beschikking over één setje superzachte banden en daarom moest het in één run gebeuren. Het rondje voltooide hij in 1:31.934 en dat was voldoende voor een puike twaalfde startplaats.

Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met het resultaat van vandaag. Ik wist niet goed wat te verwachten, maar sinds gisteren heb ik veel vertrouwen in de wagen. Het was kantje boord in Q1, maar in Q2 had ik een goede ronde zonder fouten. Voor ons zat het veld erg dicht op elkaar, dus met twee tiende winst hadden we misschien Q3 kunnen halen. Behalve wanneer je op pole staat is er altijd wel wat ruimte voor verbetering, maar ik ben erg blij moet hoe de kwalificatie is vergaan. Aldus Vandoorne.

Jenson Button zal de Grand Prix van Bahrein starten vanaf de veertiende positie. De wereldkampioen van 2009 zal dus recht achter Vandoorne de race gaan aanvangen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!