Fernando Alonso heeft een stevige blessure aan de ribbenkast en mag daarom niet deelnemen aan de grand prix van Bahrein. Geen man overboord, Stoffel Vandoorne is ingevlogen en Fernando Alonso ziet een mooie kans om Stoffel Vandoorne te helpen en tegelijkertijd inzicht te krijgen in de rollen die de mensen van het team hebben buiten de auto met betrekking tot het startklaar maken en begeleiden van de auto en de rijders tijdens de race. Dat zei Fernando Alonso tijdens de persconferentie voorafgaand aan het grand prix weekend.

Opmerkelijk was ook zijn uitspraak over de boordradio. Er mag sinds dit jaar niet meer over strategie en over afstelling van de auto gesproken worden. Alonso over de regels:

Het is allemaal leuk en aardig, maar we rijden tegenwoordig niet meer in een raceauto maar met een ruimteschip.Ze willen dat we met superingewikkelde technologie racen. Er zitten een hoop knoppen op een stuurtje, maar daar kan je natuurlijk niet zo maar aan gaan zitten draaien. Wij weten wel wat we met de rembalans moeten doen, maar voor veel dingen heb je inzicht in de data nodig. En dan mogen we ineens niet meer met de technici overleggen over die technologie?. Dat is een van de dingen waarover de GPDA zich heeft uitgesproken, we maken ons zorgen over de kwaliteit van de besluitvorming.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!