[Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne]

Waar Max Verstappen gisteren bijna 90 rondjes kon rijden, mocht onze Zuiderbuur Stoffel Vandoorne niet meer dan 40 keer langs de start/finish rijden.

Vandoorne viel in de ochtendsessie al vroeg stil met zijn McLaren-Honda omdat het vermogen weg viel.

Heel wat kostbare tijd ging verloren vanwege de daarop volgende motorwissel. Na ettelijke uren ‘toeschouwertje spelen‘ kon de jonge Belg tijdens de middagsessie slechts 11 ronden toevoegen, om zo op een totaal van 40 te komen.

Het doet terugdenken aan de dramatische -gebrekkige- voorbereiding van vorig jaar.

Vandoorne zelf houdt de moed er echter in: McLaren is een professioneel raceteam met een groots verleden. De mensen in het team en fabriek zijn het heus niet opeens vergeten hoe het moet.

Ja, we hebben nog 6 dagen om alles door te nemen. Dat is weinig, maar we werken bijzonder hard om de problemen op te lossen waarmee we gisteren en vandaag geconfronteerd werden., aldus de GP2-kampioen van 2015.

Vandaag zal Fernando Alonso de honneurs waarnemen. Vandoorne komt vervolgens donderdag opnieuw in actie met de MCL32.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!