Voor Max was er Jos.

Jos Verstappen gold lange tijd als de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur.

Tot die mooie dag in Barcelona in 2016, waarbij zijn eigen zoon Max op de hoogste trede mocht staan na een race.

Niet dat Verstappen senior dat erg vindt. Starker, dat was het ultieme doel waaraan vader en zoon jarenlang naartoe leefden.  Jos Verstappen gaf al (relatief vroeg zijn eigen racecarrière op om zich geheel te wijden aan het het coachen en begeleiden van Max.

Jos Verstappen begon in 1994 aan zijn carrière in de hoogste raceklasse bij Benetton als teamgenoot van Michael Schumacher. Al in zijn eerste seizoen wist Verstappen twee keer een podium te pakken; hij werd derde bij de Grand Prix van Hongarije en herhaalde dat in België.

Het bleek later ook gelijk zijn meest succesvolle seizoen te zijn geweest.

Daarna volgden enkele races voor Simtek, zodat Jos pas in 1996 een volledig seizoen in de Formule 1 zou rijden. Na een incompleet seizoen in 1998 met Stewart, kwam Verstappen in 2000 terug op de grid bij Arrows, waar hij twee seizoenen voor reed.

In 2003 deed Jos Verstappen voor het laatst mee in de Formule 1, bij het achterhoede-team Minardi. Later zou dat team opgekocht worden en werd het omgetoverd tot het huidige Toro Rosso.

Bij dat team nam zoon Max jaren later het F1-stokje van zijn vader over.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussie
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!s over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.