Nigel Mansell zal nog wel eens wakker schrikken van 2 juni 1991. Op die datum domineerde hij namelijk de Grand Prix van Canada op het Gilles Villeneuve circuit in Montreal. Hij strandde echter in het zicht van de haven. Voormalig rivaal Nelson Piquet ging met de zege aan de haal.

‘Vier nooit een overwinning vóór de finish’ is een advies dat Nigel Mansell nu aan elke jongen coureur zal geven. De Brit vergooide een zekere zege in de Canadese Grand Prix in 1991. Onderweg naar de finish besloot Mansell om alvast het publiek toe te zwaaien dat zich rondom het circuit verzameld had. Al zwaaiende liet hij echter de toeren van de V10 motor zo laag zakken dat deze afsloeg. Met de finish vrijwel in zicht kwam de Williams al stotend tot stilstand.

Nelson Piquet was op dat moment al zijn tweede plek aan het veiligstellen, tot het moment dat hij tot zijn stomme verbazing de overwinning in de schoor geworpen kreeg. Met nog een paar ronden te gaan besloot ik gas terug te nemen. De baan was erg vies en ik wilde zeker zijn van mijn tweede plaats. Toen kwam het team op de radio met de melding dat ik moest pushen. Nigel was namelijk tot stilstand gekomen. Dat was een grote en fijne verassing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.