Op 28 mei 2006 behaalt Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Monaco voor het eerst het podium. David Coulthard finisht in derde in een race die niet eens heel veel rare momenten bevat. Toch weet hij zijn Red Bull (dat op dat moment in het middenveld bivakkeert) knap naar het podium te rijden.

De Grand Prix van Monaco 2006 staat vooral bekend om die zaterdag. Michael Schumacher zet zijn Ferrari in de Rascasse (vermoedelijk) opzettelijk stil zodat Fernando Alonso hem niet meer van de pole position kan beroven. De FIA trapt er echter niet in en diskwalificeert Schumacher, zodat deze als laatste aan de Grand Prix moet beginnen.

David Coulthard mag daardoor starten vanaf de zevende positie. Hij behaalt het podium mede doordat Mark Webber (Williams) voor hem uitvalt met een defect uitlaatsysteem. Tijdens de Safety Car fase die daarop volgt valt Kimi Räikkönen (McLaren) uit. De Fin besluit daarop niet terug te wandelen naar de pits, maar duikt het zwembad in op zijn eigen jacht dat in de haven ligt.

Als Jarno Trulli (Toyota) uitvalt met een hydraulisch probleem komt Coulthard op de derde plek terecht. Op het podium schittert hij met een Superman cape. Red Bull staat dat weekend namelijk in het teken van de nieuwe Superman film.

De cape is overigens ook de redding van Christian Horner, die naakt in het zwembad zou springen wanneer Red Bull het podium zou halen en dus met het rode gewaad nog iets heeft om zijn mannelijkheid te verbergen.