Gijs van Lennep zal weer plaatsnemen achter het stuur van een Formule 1 wagen. De Nederlandse oud-Formule 1 coureur zal in actie komen met zijn Ensign N175 tijdens de Historic Grand Prix op het Circuit Park Zandvoort. Dat heeft de organisatie van het evenement bekend gemaakt.

Gijs van Lennep staat te boek als één van de meest succesvolle Nederlandse autocoureurs ooit. Zo won hij twee maal de 24 uur van Le Mans en één maal de Targa Florio. In de Formule 1 reed van Lennep acht wedstrijden en scoorde twee maal één punt. Het eerste punt pakte hij in 1973 op Zandvoort. Het tweede punt pakte hij met de Ensign N175 op de Nürburgring Nordschleife.

Ik verheug mij op de demo en op een mooi weekend. Ik ben drie dagen van de partij, onder meer als ambassadeur van Porsche. Dit is een prachtig weekend, in historische autosportsferen. Aan de grote toeschouwersaantallen zie je dat het publiek geniet Aldus van Lennep.

De Historic Grand Prix op het Circuit Park Zandvoort zal verreden worden op Vrijdag 29, Zaterdag 30 en Zondag 31 Augustus.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!