Een inschattingsfout. Zo noemde Commercial Excutive Director Toto Wolff de ‘call‘ voor Lewis Hamilton om zijn teammaat Nico Rosberg voorbij te laten op de Hungaroring.

Hamilton kreeg te horen dat de Brit teamgenoot Nico Rosberg er voorbij moest laten, aangezien deze op een andere bandenstrategie zat. Hamilton besloot echter niet van zijn gas te gaan en reageerde met de woorden: I’m not slowing down for Nico,” “Get close and then he can overtake me.

Rosberg uitte na afloop van de race duidelijk zijn onvrede over het gedrag van Hamilton. Toto Wolff zegt nu begrip te hebben voor Hamilton over het negeren van de teamorders.

We vroegen aan Lewis of hij Nico er voorbij wilde laten omdat we dachten dat ze allebei nog een kans op de zege hadden. Nico kwam echter nooit dicht genoeg achter Lewis om hem in te halen, dus we hebben vrede met de keuze van Lewis om zijn positie vast te houden., zo vertelde de teambaas.

Toto Wolff benadrukte verder dat Mercedes de beide coureurs gelijk zal blijven behandelen gedurende seizoen, en dat de problemen van het team vooral bij de auto zelf liggen. Want dat is de ‘sluipschutter’ in dit hele verhaal.

Sinds Canada loopt het allemaal niet zo lekker bij de moderne Zilveren Pijlen.

Mercedes wil beide coureurs de kans geven om het wereldkampioenschap te winnen, zonder dat externe factoren nadrukkelijk zullen meespelen. Dat heeft namelijk in de afgelopen races voor veel hoofdpijn gezorgd in het Duits-Britse team.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!