Giedo van der Garde verwacht aankomend weekend in Spanje een snellere auto te hebben dan de eerste vier Grand-Prix. Caterham komt in Barcelona met een lang verwachtte update.

Natuurlijk weten we pas vrijdag bij de eerste vrije training of de auto inderdaad sneller is, aldus Van der Garde tegenover NuSport. Maar het team heeft goede hoop en ik verwacht een flinke stap vooruit. Het uiteindelijke doel is de middenmoot, maar iedereen komt met updates naar Barcelona en zal sneller zijn, dus dat zal moeilijk worden. Ik wil nu vooral de Marussia’s voorblijven.

Caterhem komt met een nieuwe voorvleugel en vloer, afgelopen week reed het team al enkele tientallen kilometers op het circuit van Magny Cours.
De vloer en de voorvleugel zijn nu bijvoorbeeld anders. Het team heeft hier echt naar uitgekeken. We wisten dat de eerste vier races zwaar zouden worden en we zouden moeten wachten op de GP van Barcelona. Eigenlijk hebben we nu een nieuwe auto.

Volgens sceptici reed Caterham tot nu toe met de auto van vorig jaar. Dit zou de oorzaak zijn van de teleurstellende prestaties tot nu toe, Van der Garde ontkent dit:
Nou ja, het was wel een auto van dit jaar, maar wel naar het concept van vorig jaar met een aantal kleine aanpassingen.

Het team heeft de updates die voor Barcelona gepland stonden een beetje naar voren kunnen schuiven waardoor ze bij de vorige GP in Bahrein al beschikbaar waren. Alleen waren er niet genoeg onderdelen om beide auto’s bij te werken. Ik denk dat Pic daar ongeveer zestig procent van de updates tot zijn beschikking had.

De eerste paar Grand-Prix was Pic meestel sneller dan Van der Garde, de Nederlander maakt zich hier geen grote zorgen over:
Ten eerste is die jongen gewoon snel en heeft hij een jaar meer ervaring. Bij de vorige GP zat er ook nog eens een groot verschil in de auto. Ik heb de eerste Grands Prix uitgereden en ervaring opgedaan, vanaf nu wordt het zaak het merendeel van het seizoen te proberen hem voor te blijven.

Over de geruchten die melden dat Kovalainen klaar zou staan om Van der Garde te gaan vervangen maakt hij zich ook niet druk:
Nee, ik vrees niet voor mijn stoeltje. Mijn contract is duidelijk en ik weet dat ik het hele jaar rijd. Kovalainen kijkt met zijn ervaring, hij heeft meer dan honderd F1-races gereden, hoe de auto ervoor staat. Hij kent de auto en het team, dat praat makkelijk. Het grappige is dat hij dezelfde comments had over de auto als ik. Dat hij moeilijk stuurt en dat de banden snel opraken. Hopelijk kan het team met zijn constateringen aan de slag.

By peter