Giedo van der Garde start morgen in de GP2 – race op Monza vanaf de tweede plek. De coureur van Caterham Racing liet vrijdag in de kwalificatiesessie met 1.31,953 de tweede tijd noteren. Alleen de Brit Max Chilton was in de slotfase een fractie sneller (1.31,886).

Een beetje zuur is die tweede tijd wel, zeker als je bijna de hele sessie bovenaan hebt gestaan. Bovendien loop ik daardoor ook nog eens vier punten mis voor de pole position, zei Van der Garde na afloop. Maar aan de andere kant mag ik niet klagen. Ik had na Spa opnieuw de beschikking over een goede auto. Wat dat betreft heeft het team de laatste tijd flinke stappen gemaakt.

Voor de McGregor-coureur betekent de tweede tijd wel een uitstekende uitgangspositie om opnieuw punten te scoren voor het kampioenschap. Na twintig races bezet hij de vijfde plaats met 141 punten. De stand wordt aangevoerd door de Braziliaan Razia en de Italiaan Valsecchi met 204 punten. Van der Garde: We gaan er zaterdag vol voor. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik een goed resultaat neer kan zetten.

Nigel Melker was weer terug na zijn zware crash op Spa – Francorchamps, Melker kwalificeerde zich als 14e.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *