Voor Giedo van der Garde strandde het Indiase avontuur al erg snel. De Nederlander kwam tijdens de eerste ronde in aanraking met Max Chilton, waarna de Caterham-coureur via de teamradio duidelijk liet merken niet blij te zijn.

Mijn wielophanging is kapot en weer is het Max Chilton, wat een idioot!, schreeuwde van der Garde de wereld in.

Later verklaarde Giedo een redelijke start te hebben gehad, maar na de eerste bocht te zijn afgesneden, met fikse schade als gevolg. Ik baal als een stekker. Dit was helemaal de schuld van Max. Het is ons vrij duidelijk gemaakt dat we elkaar de ruimte moeten geven, maar vandaag is mij dat absoluut niet gegeven.

Voor van der Garde was het een slecht einde van een weekend wat goed begon. Vanaf de eerste training was de balans van de auto al goed, we weten dat we de snelheid hebben op zondag om weg te rijden van de auto’s waar we mee vechten. Om het weekend zo te eindigen is erg jammer, volgend weekend zitten we in Abu Dhabi en we weten precies wat ons doel is.

Tijdens de Grand Prix van Japan, twee weken geleden, moest de Nederlander ook snel opgeven. Toen parkeerde hij samen met Bianchi, z’n auto vrij hard in de bandenstapel bij het ingaan van de eerste bocht.