Sauber kan terugkijken op een moeizaam weekend in India. Nico Hulkenberg leek op weg te zijn naar een achtste plek, maar door een technisch probleem moest hij vroegtijdig z’n auto in de pitbox parkeren. Esteban Gutierrez liet de koppeling bij de start te vroeg los en kreeg door z’n valse start een drive through-penalty aan de broek.

Helaas maakte ik een fout bij de start en verloor door de straf veel tijd. Ik had de snelheid er daarna wel goed in zitten en ik heb leuke gevechten gehad met Fernando Alonso en Romain Grosjean. Aan het einde van de race had ik wel wat problemen met de banden, als we beter gaan kwalificeren dan weet ik zeker dat we weer in de top-tien kunnen finishen, aldus de Mexicaan, die liet weten genoten te hebben van de race.

Hulkenberg kon z’n achtste plek niet verzilveren. We weten nog niet helemaal wat er gebeurd is, maar bij het aanremmen van de laatste bocht voelde ik iets raars en opeens had ik geen remmen meer. Ik werd naar binnengehaald, maar bij het verlaten van de pits voelde ik nog steeds dat het niet goed zat. De Duitser werd een ronde later wederom naar binnen geroepen, waarna z’n auto de garage in werd geduwd.