In Valencia behaalde de recordkampioen voor het eerst sinds zijn comeback het podium. Dat laatste heeft verwachtingen verwekt bij de topmensen van Mercedes.

Mits wij hem een snelle en betrouwbare auto geven, zal Michael dit jaar nog meer podiums pakken, voorspelt Haug in een exclusief interview met Autosport.

Wij hebben ons geloof in Michael’s kunnen nooit verloren, omdat zijn povere resultaten te wijten waren aan betrouwbaarheidsproblemen. Zonder die problemen zou Michael iets van zestig of zeventig punten hebben gescoord, en dan hadden wij er een stuk beter voorgestaan in het (constructeurs)kampioenschap.

Haug voegde eraan toe: Michael is een groot sportman en toch is hij echt vrij in omgang met anderen, en open voor kritische vragen. Hij is een evenwichtige man, die zich niet verloor in kritiek op ons via de media. Schumi was oprecht blij in Valencia! Hij had kunnen zeggen: ‘Ik heb 91 wedstrijden gewonnen, waarom zou ik gelukkig zijn met een P3?‘ .

Maar hij was oprecht blij en het is verkeerd om te zeggen dat hij dit resultaat in zijn schoot geworpen kreeg. Met een ronde te gaan reed hij op P5, maar ik kan je veel verhalen vertellen, waarin hij [Schumacher] vijfde lag en toen geconfronteerd werd met pech. Wat we in Valencia gezien hebben, was de echte snelheid van de auto., aldus een nog altijd euforische Haug.