Jurgen van den Goorbergh kwam zondag op het circuit van Oschersleben in Duitsland op zijn Yamaha als zevende over de streep in de WK race in de Supersport maar eindigde als derde. De vier Honda’s die hem voorafgingen werden gediskwalificeerd. De motoren bleken technisch niet te voldoen aan de reglementen.

Honda’s coureurs Muggeridge, Parkes en Charpentier kwamen als een, twee en drie over de meet maar dropen ontgoocheld af. Het protest van Honda werd door de baancommissie voorlopig afgewezen. Het beroep zal later in het seizoen achter de groene tafel behandeld worden.

Door de diskwalificaties schoof Van den Goorbergh op naar de derde plaats. “Bizarre situatie”, oordeelde de Bredanaar. “Ik win mijn punten liever op de baan. Regels zijn regels maar dit voelt vreemd.” De Brabander handhaafde zich aan de kop van het WK klassement met 27 punten voorsprong op de Japanner Fujiwara.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter