Jenson Button neemt met een goed gevoel afscheid van het winterseizoen. De Brit hoopt met McLaren’s nieuwe MP4-27 op jacht te gaan naar zijn tweede wereldtitel en de laatste serie aerodynamische upgrades lijken goed te werken op de wagen. Button heeft dan ook goede hoop het seizoen over twee weken in Melbourne met een competitieve wagen te kunnen aanvangen.

De upgrades werken prima, aldus Button tegen het Britse Autosport. Op het moment dat we ermee reden voelde het direct goed aan. Er waren sommige secties waar we niet lekker gingen en dat ging na de aanpassingen meteen beter.

Niet alles ging crescendo want de sessie van de Brit werd gehinderd door hydraulische problemen. Ik deed twee runs maar werd daarin geplaagd door de hydraulica. Toch moesten we doorrijden om zoveel mogelijk data te verzamelen. Daarna zijn we twee uur gestopt om naar de problemen te kijken en hebben we geluncht. Vervolgens hebben we nog wat korte runs gedaan om de banden te vergelijken. Op het moment dat we echt aan de setup wilden gaan werken begon het helaas te regenen.

Het was de laatste pre-season testsessie voor de voormalig wereldkampioen. Op de laatste testdag zal collega Lewis Hamilton achter het stuur kruipen. Hopelijk krijgt hij een probleemvrije sessie met goed weer zodat we alsnog wat vooruitgang kunnen boeken, aldus JB.

De auto voelt prima, maar ik heb geen idee waar we precies staan, tempert Button de verwachtingen. Of we de snelste zullen zijn, de op één na snelste of helemaal niet snel: ik heb geen idee. Maar we hebben in ieder geval een grote stap gezet.