Het Duitse blad Auto Bild meldt, dat Ross Brawn een contract heeft getekend om CEO te worden van FOM, Formula One Management.

UPDATE: Zojuist meldt James Allen op zijn website, dat Ross Brawn slechts een deel van de werkzaamheden zal overnemen van Ecclestone. Het zou de technische en communicatieve zaken betreffen die hij in portefeuille krijgt. De commerciële activiteiten zullen niet tot het takenpakket van de 61-jarige Brit behoren.

Bij de overname van een meerderheidsbelang in Formule 1 door Liberty Media vorige maand werd al duidelijk, dat Bernie Ecclestone zich minder intensief ging bemoeien met de dagelijkse praktijk. Ecclestone is op 28 oktober zesentachtig jaar geworden.

Volgens de Duiste krant Auto Bild is de zaak al beklonken en heeft Brawn zelfs al getekend bij Liberty Media. Ook de FIA zou al akkoord zijn.

Ross Brawn was voor verschillende teams Technisch Directeur, met als hoogtepunt zijn periode bij Ferrari, waar hij met Jean Todt (nu voorzitter van FIA) en Michael Schumacher verantwoordelijk was voor vijf dubbelkampioenschappen in de periode van 1997 tot 2006.

Daarna nam hij een jaar vrijaf om terug te keren bij Honda. Toen Honda na drie jaar zich terugtrok uit Formule 1 nam Brawn het Honda team over en werd direct wereldkampioen met Jenson Button als kampioensrijder. Brawn verkocht zijn stal (Brawn GP) vervolgens aan Mercedes en dat team is nu alweer enkele jaren oppermachtig.

Samen met oud-Ferraricollega Todt zou Brawn dan dus de dienst uit gaan maken in de top van de autosport in de komende tijd.

Brawn gaf in een interview voor de Daily Telegraph vorige week al aan, dat hij graag terug zou keren in Formule 1 om “een rol te spelen in het beter maken van de Formule 1”.

Welke rol Ecclestone gaat invullen is nog onduidelijk. Dat hij zich volledig terug zal trekken lijkt ondenkbaar, Bernie Ecclestone ís Formule 1, ademt uitlaatgassen en bandenrook en verstaat niemand zonder het geraas van motoren op de achtergrond.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.