De race in Mexico kende een chaotische start, veel geduw en getrek over een weer en als toetje een hoop drama na de grand prix.

Vooral voor Sebastian Vettel bleek het een frustrerende zondagmiddag. De Duitser klaagde en schold maar over de radio. Eerst was Felipe Massa aan de beurt, die de boel ophield. Vreemd genoeg kon de Duitser de langzamere Williams niet inhalen op de baan.

Daarna kwam Vettel, dankzij een mooi staaltje ‘bandenfluisteren‘, in de top 3 te rijden. Toch geraakte Vettel in de slotfase achter Max Verstappen en toen begon de ellende.

Vettel klaagde over Verstappen en Verstappen over Vettel. Verstappen maakte drie ronden voor het einde in bocht één een remfout en ging door het gras, maar bleef op P3 rijden. Dit tot groeiende frustratie van Vettel die meende dat Verstappen hem voorbij moest laten.

Verstappen daartegen verwees naar de chaos bij de start waar -vooral- Hamilton en Rosberg ook wat gras meenamen in dezelfde bocht één, en stelde dat hij geen bevestiging had gehoord van zijn team.

Max ging als derde over de streep, maar kreeg direct na de race een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij wegzakte naar de vijfde plaats en Vettel op het podium mocht staan.

Daniel Ricciardo was het daar niet mee eens. De Australiër wilde Vettel passeren, maar die week onder het remmen behoorlijk van zijn lijn en dat is volgens de nieuwe wedstrijdregels op initiatief van onder andere Vettel [!] verboden.

Toen ik Vettel aanviel, verdedigde hij op een manier waarover iedereen de laatste tijd aan het klagen is, aldus de teamgenoot van Verstappen.Hij hoort niet op dat podium te staan.

En zo is Vettel het eerste ‘slachtoffer’ van de ‘anti-Max’ regels, de nieuwe, aangescherpte regel betreffend verdedigend rijden.

Hoe heet zoiets ook al weer? Wie een kuil graaf voor een ander…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.