Sebastien Buemi is door Red Bull aangesteld als officiële test- en reservecoureur voor 2012. Vorige week publiceerde het Zwitserse Blick al dat deze deal eraan zat te komen en donderdag heeft het team dit definitief bekend gemaakt.

De 23-jarige rijder uit Zwitserland verloor eerder deze winter zijn racestoeltje bij Red Bull’s zusterteam Toro Rosso, maar blijft dus voorlopig toch in dienst van het energiedrankenmerk.

Het is fijn om bij nog een jaar aan Red Bull verbonden te blijven, zegt Buemi. Ik zou uiteraard liever willen racen maar samen met het team werken aan de ontwikkeling van de wagen is the next best thing.

Teambaas Christian Horner wist nog te melden dat Buemi bij alle twintig races komend seizoen aanwezig zal zijn en belangrijk test- en simulatiewerk gedurende het seizoen zal gaan verrichten.

UPDATE: Bij de oorspronkelijke verklaring van Red Bull betreffende de aanstelling van Buemi werd niets gezegd over een eventuele reserve-rol bij Toro Rosso. Het zusterteam van Red Bull heeft inmiddels echter laten weten dat Buemi ook voor hen in actie zal komen mocht één van hun vaste rijders uitvallen.

Een woordvoerder van het team: de prioriteit van Buemi ligt bij Red Bull, maar mochten wij onverhoopt één van onze vaste rijders niet kunnen inzetten zal Sebastien hem vervangen.