Luca di Montezemolo is helder: Felipe Massa zal moeten presteren in 2012, wil hij zijn plekje bij Ferrari behouden. De Braziliaan heeft nog een contract tot aan het einde van komend seizoen en dat zal door Ferrari worden gerespecteerd. Maar voor 2013 ligt alles nog open.

Komend seizoen is cruciaal voor Felipe, zegt de Ferrari-president. Wij zijn niet tevreden over zijn prestaties afgelopen jaar en hij zelf is dat ook niet. Maar ik kan tevens niet zomaar vergeten dat hij destijds dikwijls sneller was dan Michael Schumacher en Kimi Raikkonen. Felipe heeft Kimi geholpen zijn titel te winnen en werd een jaar later op een haar na zelf kampioen.

Toch kijkt Ferrari naar goede alternatieven. Jenson Button was afgelopen seizoen excellent, Mark Webber is een prima tweede rijder en Nico Rosberg is vaak snel ook al is zijn wagen dat niet altijd. Toch hechten wij er ook waarde aan om onze eigen rijders verder te ontwikkelen, en hoewel Sergio Perez momenteel voor Sauber rijdt, heeft hij dat bij ons kunnen doen.

Ook Jules Bianchi heeft zich bij ons ontwikkeld en zou veel kunnen leren als hij vaker zou kunnen testen, aldus Di Montezemolo die daarmee aangeeft vaker te willen testen. Robert Kubica, door de media vaak gelinkt aan het tweede stoeltje naast kopman Fernando Alonso, werd door de Italiaan niet genoemd als mogelijke opvolger voor Massa.