De uitspraak of Button al dan niet bij Williams rijdt in 2005 wordt volgende woensdag verwacht.

Een woordvoerder van Williams zei dat het CRB een hoorzitting achter gesloten deuren hield in Milaan. De advocaten van beide teams verwachten een uitspraak op 20 oktober (volgende woensdag dus), als de hele Formule 1 wereld in Brazili� is voor de laatste GP van het seizoen.

Even recapituleren: Zowel BAR als Williams beweren een geldig contract te hebben om Button voor hun te laten racen volgend seizoen. Button heeft een sterk seizoen achter de rug: hij staat derde in de tussenstand en schreef al 10 podiumfinishes op zijn palmares.

Button liet deze zomer al weten dat hij terug bij Williams wil racen, het team waar hij in 2000 debuteerde. BAR claimt dan weer dat Button tot het eind van 2005 een contract met hen heeft.

Noch BAR of Williams zullen de beslissing van het CRB aanvechten. Wat woensdag bekend gemaakt zal worden kan een invloed hebben op andere rijders die nog een zitje zoeken voor volgend seizoen. ��n van de geruchten die daarrond circuleert is dat als Button bij BAR moet blijven, Villeneuve bij Renault zou blijven en Fisichella naar Williams zou gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter