Met het honderdjarig bestaan van de FIA, heeft de organisatie besloten om een nieuwe prijs boven het doopvont te houden, namelijk de FIA Gouden Medaille voor Autosport. In zijn honderdjarig bestaan zijn er verschillende befaamde rijders, zoals Fangio, Nuvolari, Senna en vele anderen, roemrijke merken, zoals Alfa Romeo, Ferrari, Lotus, Mercedes en magische circuits, zoals Le Mans, Indianapolis en de oude N�rburgring, de revue gepasseerd. Met deze nieuwe prijs wilt de FIA een van deze iconen erkenning geven voor de rol die ze betekenden voor de autosport.

Echter de prijs ging dit jaar niet uit naar een van bovengenoemde namen. Hij ging naar een unieke plaats, die een erg belangrijke rol gespeeld heeft in de geschiedenis van de autosport. Niet alleen hangt er rond deze plaats een gordijn van prestige en betovering, op deze plaats werden meer FIA wereldkampioenschap races gehouden dan waar ook ter wereld. U had het al kunnen raden, de prijs is toegekend aan Monaco en meer bepaald Prins Rainier.

Sinds 1911 heeft Monaco een belangrijke rol gespeeld in het wereldkampioenschap rally, met de Monte Carlo Rally, die nu nog steeds een van de bekendste rally�s van het seizoen is met de bekendste special stages. Wij, F1 fans, kennen Monaco natuurlijk van de Grote Prijs van Monaco, sinds 1922 gehouden, met zijn befaamd en zeer speciaal karakter. Elke F1 rijder wil de overwinning in Monaco wel op zijn CV kunnen zetten.

Het organiseren van een Grote Prijs in het centrum van Monaco is geen lachtertje. Het vraagt een grote overgave van het Prinsdom. Vandaar ook dat de FIA met deze prijs Prins Rainier en zijn familie in de bloemetjes wilt zetten voor hun toewijding en inspanningen die ze hebben geleverd voor de autosport.

Bron: FIA

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter