Marussia Virgin Racing heeft ‘n uitgebreide update in de planning voor de Italiaanse Grand Prix. Dit in ‘n ultieme poging het team verder vooruit te helpen. De verbeteringen aan de auto waren origineel gepland voor de Britse GP, maar werden op zij geschoven na de herstructurering binnen het team. Nu zijn deze plannen toch weer boven water gehaald, nadat Pat Symonds aangaf dat hier ‘n flinke stap mee gemaakt kan worden.

Teambaas John Booth tegen AUTOSPORT: We hadden ‘n update in de planning, maar schoven dit terzijde omdat we dachten dat het niets zou brengen. Maar nadat Pat zich er wat meer in verdiept had, gaf hij aan dat het wel degelijk ‘n flinke stap voorwaarts zou zijn. Daarop besloten we het op Monza toch in te gaan zetten. Over wat de update precies inhoud, zegt Booth: Het gaat om de achterkant van de auto, denk daarbij aan de moterkap, sidepods, uitlaat en vloer. De achterkant van de auto zal hierdoor smaller worden. Uiteraard zal er ook ‘n speciale Monza vleugel op zitten, maar het bodywork pakket zal er de rest van het seizoen opzitten.

Marussia Virgin Racing heeft zich de laatste maanden vooral gericht op de herstructurering van het team en de geplande verhuizing van de fabriek in Dinnington Yorkshire naar Banbury eind November. Het was ‘n aardig hectische periode. Je kunt je voorstellen dat we eerst moesten besluiten waar we onze nieuwe basis wouden hebben, aldus Booth. Nadat we ‘n geschikte lokatie gevonden hadden, moest deze nog naar Formule 1 maatstaven aangepast worden. Het was echter wel duidelijk dat ons ontwerpteam, dat als eerste verhuisde, hier geen hinder van mocht ondervinden. Daarom hebben we de rest van de fabriek om hen heen ontworpen. Het commerciele team zal deze week alvast overgaan, en als laatste zal na de Braziliaanse GP ook het raceteam zich bij de rest voegen.