Oud-coureur Gerhard Berger heeft uitgehaald naar het team van Mercedes. Kort voor het einde van de Belgische Grand Prix, afgelopen weekend op Spa-Franchorchamps, haalde Michael Schumacher zijn teamgenoot Nico Rosberg in. Volgens Berger gebeurde dat na een teamorder.

Vlak voordat Schumacher zijn jongere collega inhaalde, kreeg Rosberg namelijk te horen van het team dat hij rustiger moest rijden om brandstof te sparen. Volgens Berger was dat een stalorder, om ervoor te zorgen dat het 20-jarig jubileum van Schumacher opgeleukt zou worden met een mooie vijfde stek.

Het had een race moeten zijn en geen commerciele uitspatting, aldus Berger. Ik weet dat teamorders dit jaar zijn toegestaan, maar in de situatie waar Mercedes zit is het fout om ze uit te delen. Ze kunnen beter nadenken over het maken van een betere wagen.

Berger, voormalig Grand Prix winnaar voor Benetton, Ferrari en McLaren, neemt het overigens op voor Lewis Hamilton. De Britse ster ligt al langere tijd onder vuur vanwege een aantal incidenten en ook op Spa-Franchorchamps was Hamilton weer bij de nodige ophef betrokken.

Hij is extreem agressief en de beste inhaler in het hele veld, meent Berger. Maar soms overdrijft hij het. Als hij echter in een Red Bull zou rijden, zou hij lang niet zoveel risico’s hoeven te nemen en zou hij automatisch minder in de problemen raken.