Rubens Barrichello heeft er genoeg van de tweede viool te spelen in de F1 renstal van Ferrari. “Ik ben even snel als Michael Schumacher. Het wordt nu tijd dat ik de wereldtitel pak.”

De 32 jarige Braziliaan sprak een week na de Braziliaanse Grand Prix in harde bewoordingen in ‘Bild am Sonntag’. “Als ik de mindere van Schumacher was, zou ik mijn racepak inleveren en stoppen. Ik word niet betaald om de rol van nummer 2 te spelen. Ik word betaald om elk jaar beter te worden en de wereldtitel te veroveren. Met Ferrari. In het nieuwe seizoen ga ik alles doen om Schumacher te verslaan.”

Vooralsnog is de overwinning in de Grand Prix van Brazili� het eerste doel van Barrichello. Hij won nog nooit in zijn vaderland. “Er zijn tijden geweest dat ik erg emotioneel was in de cockpit van mijn auto, maar tegenwoordig ben ik zo koel als een komkommer.”

Bron: ANP

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter