De Formule 1 krijgt er een tweede nachtrace bij. In 2015 zal er in de Thaise hoofdstad Bangkok een nachtrace worden verreden. Bernie Ecclestone bevestigde dit tegenover de The Wall Street Journal.

De plannen zijn wel een beetje gewijzigd. Het oorspronkelijke idee was namelijk dat de Thaise GP al in 2014 verreden zou worden, maar dat is nu met een jaar uitgesteld. Eerder was er sprake van dat het F1 circus zou neerstrijken in de stad met de langste officiële naam ter wereld. De officiële naam van Bangkok is namelijk Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Daarmee is dit officieel de langste plaatsnaam ter wereld.

In Thailand dacht men dat de race in 2014 zou worden gereden, maar Bernie houdt het op 2015. De 27 miljoen dollar die Thailand moet neerleggen om de race te organiseren wordt betaald door de Thaise overheid en lokale bedrijven. Bierbrouwer Singha en Red Bull zouden ook meebetalen aan het project. Chalerm Yoovidhya bezit 51% van de aandelen in Red Bull en hij zou ook persoonlijk betrokken zijn bij het Thaise F1 project.

Leave a Reply

Your email address will not be published.