Het is dan eindelijk officieel. Max Chilton neemt plaats in de tweede Marussia in 2013.

Eerder konden wij jullie al melden dat Max Chilton dicht bij een stoeltje was, maar toen was het nog wachten op de officiële bevestiging van Marussia. Die bevestiging is er nu. We zijn erg blij dat we kunnen melden dat Max Chilton in 2013 voor ons zal racen, valt er te lezen op de Twitter van Marussia.

Teambaas John Booth reageert op de aanstelling van Chilton. We hebben Max uitvoerig geëvalueerd. We zagen dat Max veel progressie heeft geboekt en wij hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten. Wij zijn erg blij met de aanstelling van Max en wij kijken uit naar de samenwerking, aldus Booth.

Max Chilton zelf heeft moeite met het onder woorden brengen van zijn gevoelens. Het is geweldig dat ik deze kans heb gekregen. Over enkele weken beginnen de wintertests al. Ik zal er alles aan doen om daar zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Daarnaast zal ik veel tijd doorbrengen met de technici om de auto waarin ik mijn debuut in de F1 zal maken verder te helpen ontwikkelen, aldus de kersverse Formule 1 coureur.

Bij Marussia is de line-up voor komend seizoen dus ook compleet. Alleen Force India en Caterham hebben nog geen compleet rijdersduo.

Marussia F1 Team ‏@Marussia_F1Team
DE-LIGHTED! to bring you the ‘official’ announcement that @MaxChilton_ will be making his F1 racing debut with us in 2013