Mercedes heeft bekend gemaakt dat het pas na de jaarwisseling bekend zal maken wie Nico Rosberg gaat vervangen.

Wereldkampioen Nico Rosberg stopte vijf dagen na het behalen van zijn titel met racen. Daarmee heeft de wereldkampioen Mercedes in een lastig parket gebracht, want het team moet op zoek naar een nieuwe coureur. Hoewel de Mercedes cockpit één van de meest gewilde van de paddock is, heef het team uit Brackley toch de nodige problemen met het aanstellen van een nieuwe coureur. De meeste coureurs zijn immers al voorzien van een contract voor 2017. Voor jong talent als Pascal Wehrlein of Esteban Ocon lijkt Mercedes het vooralsnog te vroeg te vinden.

Donderdag maakte het team dan ook bekend dat een aankondiging omtrent de vrijgekomen cockpit van Nico Rosberg pas op zijn vroegst vanaf drie januari verwacht kan worden. Dat bevestigde een woordvoerder van het team: Er staat niets gepland tussen nu en de datum dat we weer aan het werk gaan, drie januari.

Momenteel lijkt het erop dat Valtteri Bottas op pole position staat voor de plek naast drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!