De fans waren het er afgelopen weekend eigenlijk al over eens: de grote prijs van Turkije was een heerlijk spektakelstuk voor de liefhebber. En dat was zeker niet ten onrechte want er was er nimmer zo veel actie te zien, zowel op de baan als in de pits.

Tijdens de race van afgelopen zondag werd er liefst 79 keer ingehaald en dat is het hoogste aantal sinds de Grand Prix van West-Amerika van 1983. John Watson en Niki Lauda raasten destijds in hun McLaren van startplekken 22 en 23 naar een heroische 1-2 zege voor het Britse team.

Het Turkse spektakel bracht het seizoenstotaal na slechts vier races al voorbij de 200, wat al bijna de helft is van het totaal aantal inhaalacties van 2010. Het lijkt een voor de hand liggende conclusie dat het veelbesproken DRS-systeem zijn vruchten af begint te werpen.

Eerder werd al bekend dat vanwege de Pirelli banden er liefst 81 pitstops werden afgewerkt in Istanbul en ook dat is een record. Daarmee is de verregende Grand Prix van Donington in 1993 uit de recordboeken verdwenen.