De Formule 1 komt na een periode van negen jaar weer terug naar Turkije en dat wil men groots aanpakken.

Zo hoopt de organisatie van de Grand Prix zo’n 100.000 toeschouwers toe te laten tijdens de race op 15 november. Hoewel de organisatie aanvankelijk nog niet wist of publiek toegestaan zou zijn, heeft voorzitter Vural Ak van promotor Intercity gezegd dat er inderdaad toeschouwers toegelaten worden.

Aangezien het circuit behoorlijk uitgestrekt is, rekent men erop dat het veilig genoeg is om zo’n 100.000 toeschouwers te ontvangen bij het evenement.

Dat allemaal is natuurlijk in het geval het coronavirus het toelaat. Er liggen volgens de promotor ook scenario’s klaar voor een race zonder toeschouwers.

De algemene toegangskaarten voor de Turkse Grand Prix zijn spotgoedkoop. Een dagkaart kost slechts 30 Turkse Lira en dat staat gelijk aan 3,40 euro.

Een weekend kaart kost het drievoudige, de prijs komt daardoor iets boven tien euro uit. Promotor Intercity stelt hiermee het organiseren van een succesvol evenement boven financiële winst.

Het Grand Prix-weekend op Istanbul Park vindt van vrijdag 13 tot en met zondag 15 november plaats.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!