Jarno Trulli is niet mals voor zijn team Toyota. De Italiaan verwijt zijn team een podiumplaats verspeeld te hebben door een verkeerde bandenkeuze tijdens de Belgische GP.

Trulli verwijt zijn team dat ze droogweerbanden gemonteerd hebben op een moment dat de baan nog veel te nat was: ” Het was een zware fout, op die banden kon ik nog niet eens de safety-car bijhouden. Het team heeft me zeker van een podiumplaats beroofd want de wagen deed het zeer goed in Spa. Gezien het uitvallen van Montoya, had ik zeker op het podium kunnen staan.  “

Trulli viel uit na een botsing met Jordan-coureur Tiago Monteiro. Ook teamgenoot Ralf Schumacher was het slachtoffer van een verkeerde bandenkeuze, maar wist toch nog als zevende te eindigen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!