“Overstappen van Renault naar Toyota was het beste dat ik in mijn leven kon doen, “ bekent Jarno Trulli. Hij eindigde dit seizoen zevende in het WK, scoorde 3 podia �n de eerste pole voor Toyota.

Jarno Trulli was meer dan verbaasd over de competitieve start van Toyota. Ze beschikken wel over een groot budget, maar het is nog steeds een klein team.

“Hier bij Toyota vond ik mensen die hard werken, en kennis van zaken hebben.” Akkoord, de gebruikelijke lofzang, maar met bijvoorbeeld Mike Gascoyne heeft Toyota wel een aantal sterke mensen in huis.

“Met zo’n goede seizoensstart dacht ik dat we de concurrentie omver konden blazen, maar ervaring speelt natuurlijk een evengrote rol in de F1, en die hebben we nog niet voldoende. We zijn nog steeds een jong team en we moeten nog ervaring opdoen. “

Trulli stond lange tijd op de derde plaats in de tussenstand, maar tegen het einde van het seizoen zakte hij verder weg, deels door pech, deels door het B chassis, dat hem in eerste instantie niet goed lag. Daardoor kon Ralf Schumacher hem nog voorbijsteken in de eindstand.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter