Jarno Trulli vorig seizoenJarno Trulli vorig seizoenRalf Schumacher mag dan redelijk blij zijn met de nieuwe Toyota, Jarno Trulli ziet het minder optimistisch tegemoet. Hij heeft namelijk grote twijfels over de prestaties van de TF105. Vooral tijdens langere stints zou de wagen het laten afweten

“De wagen is vrij betrouwbaar, en lijkt snel en competitief. Onze beste tijden in Valencia waren goed te vergelijken met enkele anderen, maar er zijn nog steeds problemen met de gelijkmatigheid tijdens langere stints. We hebben nog drie weken om te onderzoeken wat er mis is, en we hopen het zo snel mogelijk op te lossen.”

Tegen de Gazzetta dello Sport ging Jarno nog wat dieper in detail. Toyota zou namelijk sukkelen met een probleem dat hij een paar jaar geleden ook ondervond bij Jordan. Zijn wagen werd toen ook ontworpen onder Mike Gascoyne.

“Het is niet de gewichtsverdeling, maar we zijn er nog altijd niet achter of het nu te maken heeft met een a�rodynamisch of mechanisch probleem.

“Na drie rondes wordt de wagen moeilijk bestuurbaar, en dat doet me denken aan mijn oude Jordan. Het is spijtig want anders is de wagen zeer makkelijk te besturen, en de problemen met de motor zijn al opgelost.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *