De berichten blijven tegenstrijdig.

Vader en zoon De Rooy, favorieten voor de eindzege in de woenstijnrally ‘Le Dakar’, konden vrijdag genieten van een vrije dag. De vrachtwagenchauffeurs hoefden in de tweede etappe niet in actie te komen, omdat het parcours werd versperd door een gecrashte wagen.

Bij de auto’s kwam maar een beperkt aantal over de finish in de 25 kilometer lange klassementsproef. Van de 142 deelnemers konden maar 47 equipes een tijd neerzetten, de rest kreeg een door de jury toegewezen gemiddelde tijd. De Spanjaard Josep Maria Servia (Schlesser-Ford) profiteerde van de chaos en schreef de etappe op zijn naam.

De motorrijders konden de tweede, maar de eerste voor het klassement meetellende, etappe wel in zijn geheel afleggen. De Franse coureur David Fretigne was op zijn Yamaha de snelste van het gezelschap. De Nederlander Eric Verhoef kwam als negentiende binnen.

Overigens hadden de coureurs niet echt een vrije dag. Alle deelnemers dienden na hun etappe nog een flink stuk te rijden. Zaterdag gaat de volgende wedstrijddag van start in het Spaanse Castellon. Alle deelnemers moeten vandaag nog 531 kilometer afleggen om daar te komen.

Bron: ANP

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter