De tribune bij de Geert Timmer-bocht op het TT circuit in Assen gaat de lucht in. Na de TT races in juni kreeg het bestuur van het Circuit van Drenthe van de Grand Prix coureurs de opdracht de chicane veiliger te maken. Het bestuur stond voor een moeilijke keuze: de legendarische bocht op de schop of de grindbak groter en dus de tribune naar achter.

De chicane aanpassen was het laatste wat het TT bestuur wilde. De Geert Timmer is de bekendste bocht, d� scherprechter van de baan. Hier worden races en kampioenschappen beslist. Maar ook daarom mocht eigenlijk ook de tribune niet naar achteren. Het publiek zou dan te ver van de spectaculaire chicane komen te zitten.

Dus bedachten de mannen van Assen een creatieve oplossing: de tribune omhoog en de grindbak eronder. Op de nieuwe Finishtribune, die ongeveer vier meter hoog wordt, krijgt het publiek een nog mooier uitzicht en motoren die uit de bocht vliegen, glijden onder de tribune door in de vergrote uitloopruimte.

De kosten moeten worden nog berekend, maar het bestuur verwacht niet dat nog dit jaar met de bouw kan worden begonnen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter