Het seizoen mag dan wel spannend zijn, voor F. Loix en co-piloot S. Smeets was het dit jaar allerminst eenvoudig. De Hyundai is traag en absoluut niet betrouwbaar waardoor F. Loix h��l wat mogelijke WK punten aan zijn neus zag voorbijgaan. Eindelijk kon hij nu toch zijn eerste WK punt veroveren, meerbepaald in de rally van Australi�.

Het was voor F. Loix een eerder ongewone, want goede rally. Hij werd tijdens de drie dagen namelijk geen enkele keer opgehouden door problemen. Natuurlijk is het geen lachertje om die Hyundai aan de meet te krijgen en dan nog liefst binnen de punten… Maar het lukte hem wonderwel en hij was na afloop van de rally dan ook een gelukkig man!

F. Loix:

“Ik ben h��l tevreden dat ik alsnog een WK punt binnenhaalde en natuurlijk is dit een opsteker voor het hele team. Het was een lastige manche voor ons, ook omdat we hier de laatste twee jaar niet gefinished zijn.  De spanning was dus duidelijk te snijden. Ik had nooit gedacht hier punten te kunnen scoren maar ik ben er uiteindelijk toch in geslaagd.”

Voor teamgenoot Armin Schwarz en co-piloot M. Hiemer was de rally allerminst een pretje. De wagen leek het ganse weekend maar niet bestuurbaar, al slaagden ze er toch in de finish te halen. Dit deed alle eerdere problemen even vergeten.

A. Schwarz:

“Om eerlijk te zijn, ik ben blij dat we de finish haalden. Dit was een �norm lastige rally voor ons. We zijn eigenlijk voortdurend op zoek geweest naar een betere set up om de wagen toch een beetje bestuurbaar te maken maar dat bleek geen gemakkelijke zaak te zijn! In tegensteling tot vorig jaar konden we nu toch beiden finishen.”

Freddy vermeldde ook dat het in de volgende drie rally’s niet eenvoudig voor hen zal zijn om nog punten te scoren. Als het regent maken ze nog een beetje kans maar als het volledig droog blijft heeft Hyundai geen schijn van kans, wegens te traag natuurlijk. F. Loix zou volgend jaar willen overstappen naar het derde team van Peugeot, ook al mag hij de volledige kalender niet meerijden. De FIA heeft op de valreep echter beslist toch geen derde team toe te laten, waardoor Loix werkloos dreigt te worden…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter